donderdag 30 juni 2011

The Flood 1-7-2011

Although Noone Understood, I Was Holding Back The Flood ... (by Take That, PROGRESS)

woensdag 22 juni 2011

eenvandaag uitzending do 23 juni 2011

Dit is mijn reactie op hun enquete: Belachelijk dat we nu ineens bij de gemeente moeten aankloppen. De hulpvraag is er en zal er altijd blijven. Ik heb een kind met Downsyndroom. Met een pgb kun je de mensen waarmee je kind een band heeft opgebouwd inhuren. Dan schep je veiligheid, van daaruit is groei mogelijk. Als dit niet meer kan ontstaat er verwarring in het leven van je kind en dat is nu juist waar hij zo'n moeite mee heeft.

maandag 20 juni 2011

P.R.I. (a way of life) door Ingeborg Bosch

INFO OVER PRI

DE PRI VISIE

PRI leert mensen zichzelf te bevrijden uit de greep van destructieve gevoelens en gedragingen zoals angst, somberheid, stress, boosheid en verslavingen. PRI beschouwt ze als afweren die dienen als bescherming tegen pijn uit het verleden. Door PRI worden we ons bewust van hoe en wanneer we in deze afweren verstrikt raken, en leren we hoe ze te ontmantelen. Dan zullen we steeds evenwichtiger en liefdevoller in het leven staan. Dat maakt, ook voor de kinderen om ons heen, een wereld van verschil.
Past Reality Integration therapie gaat ervan uit dat wij als volwassene, de wereld vaak zien door de bril van de afweermechanismen heen die we als kind hebben moeten ontwikkelen. Deze afweermechanismen zorgen ervoor dat we de pijn die ons als kind is aangedaan niet te hoeven voelen. Het zijn echter deze afweermechanismen die ons als volwassene het meest doen lijden omdat ze onze waarneming van het heden zo sterk vertekenen. Angst, somberheid, boosheid, overspannenheid en gebrek aan werkelijk contact, zijn én veroorzaken in het heden onze problemen.
PRI stelt zich ten doel ons te helpen toe te werken naar het bewust worden van de destructieve werking van deze afweermechanismen, naar het stoppen van de afweer en vervolgens naar het afbreken of ontmantelen ervan. Achter onze afweren schuilt de oude pijn die wij als kind hebben moeten verdringen omdat het toelaten ervan op dat moment zó pijnlijk zou zijn geweest dat we het niet zouden hebben kunnen verdragen. De situatie van het kind dat we waren was namelijk totaal anders dan die van de volwassene die we nu zijn: we waren klein, afhankelijk en overgeleverd aan anderen voor de zorg, liefde, warmte en begrip die we nodig hadden.
Daarin hadden we geen keuze: als onze ouders ons niet gaven wat we nodig hadden konden we niet weg en konden we geen andere ouders zoeken. Bovendien hebben jonge kinderen geen tijdsbesef. Dat betekent dat een situatie zoals gebrek aan liefde, onvoldoende aangeraakt worden of getroost worden als wij verdriet hadden, eindeloos leek te duren zonder dat er voor het kind dat we waren uitzicht was op verandering.
Door de afweer te ontmantelen en de oude pijn toe te laten kunnen we die pijn gaan voelen en zien voor wat hij is: oud, niet meer behorend bij nu, maar zeer pijnlijk en levensbedreigend geweest voor het kind dat we waren. We realiseren ons dan ten diepste dat het nu niet meer nodig is om ons via allerlei even pijnlijke afweermechanismen te beschermen tegen deze gevoellens. Het is voorbij. We zijn volwassen en niet meer afhankelijk van 1 of 2 personen die onze fysieke en emotionele basisbehoeften moeten vervullen. Als volwassene kunnen we dat nu zelf. We hebben altijd een keuze en we hebben tijdsbesef. Allemaal dingen die het kind dat we waren niet had en waardoor het in veel gevallen aan ondraaglijk lijden zou hebben blootgestaan, als het geen afweermechanismen zou hebben ontwikkeld.
Het doel van de PRI therapie is niet om oude pijn te voelen in de (valse) hoop die zo weg te werken. Het doel van een PRI therapie is om steeds meer ’afweervrij’ in het leven te kunnen staan. Ook als er nog afweer geactiveerd wordt, zullen we deze steeds sneller zelf herkennen en kunnen ontmantelen zodat we de destructieve werking ervan op ons dagelijkse leven opheffen. Dan kunnen we het heden ervaren voor wat het werkelijk is: meestal verrassend onbelast.

Lekker bijzonder


Persbericht lunchroom ‘Lekker Bijzonder’

Gemert, 11-5-2011

Binnenkort opent de meest bijzondere lunchroom van de regio
Het hart van Gemert wordt  'Lekker Bijzonder'!

In Gemert opent een bijzondere lunchroom. In aansluiting op het gevarieerde horeca-aanbod in het centrum van Gemert serveert lunchroom 'Lekker Bijzonder' gerechten van een aantrekkelijke en gevarieerde lunchkaart, die desgewenst tevens worden bezorgd. Op zich is dit nog niet zo bijzonder. Het feit dat de lunchroom een werkomgeving biedt aan mensen met een verstandelijke beperking is dit wel.

Veel meer dan een lunchroom
Lekker Bijzonder is een initiatief van Ilse Nagtzaam. Samen met een professioneel team en ondersteund door medewerkers met een Syndroom van Down of andere verstandelijke beperking, biedt zij als eerste in Gemert een horecagelegenheid die meer is dan een lunchroom alleen. In de dagelijkse gang van zaken binnen de lunchroom doen haar medewerkers ervaring op die zij anders niet of veel minder makkelijk vinden. Ilse Nagtzaam neemt deze stap op basis van haar eigen ervaring en achtergrond binnen het speciaal onderwijs en de horeca. Met name deze kennis stelt haar in staat om mensen met een verstandelijke beperking de begeleiding te bieden die ze nodig hebben.
Kansen en werkervaring voor kwetsbare groep
"Het gaat toch om een groep mensen die vaak aan de zijlijn van de samenleving staan", aldus Ilse Nagtzaam. "Ze hebben weinig kansen op een betaalde baan, zijn vaak meer geïsoleerd door de maatschappij, dan door hun eigen beperking. Begrip en respect voor de ander, ongeacht zijn of haar beperkingen vind ik erg belangrijk. Mensen met een verstandelijke beperking doen op deze manier werkervaring op, waarmee ze hun sociale en maatschappelijke vaardigheden ontwikkelen en leren ze in de praktijk. Zo helpen zij in de
lunchroom met het voorbereiden van de lunch; zoals bijvoorbeeld het snijden van de garnituur, het draaien van soepballetjes of het maken van een appel crumble taart. Daarnaast wordt natuurlijk goed gekeken naar wat iemand kan en leuk vindt en vervolgens naar gepaste werkzaamheden binnen de lunchroom gezocht."
Heerlijk ontspannen ontmoetingsplaats
Lekker Bijzonder biedt een ontspannen en inspiratievolle omgeving waar gasten kunnen kennismaken
met de 'bijzondere' medewerkers en de manier waarop zij hun werkzaamheden uitvoeren en organiseren: dat zij daadwerkelijk service verlenen in een professionele horeca-omgeving. De lunchroom is een ontmoetingsplaats voor zowel zakelijke klanten als  voor mensen met én zonder beperking, winkelend  publiek, marktbezoekers en dagtoeristen. Lekker Bijzonder is gevestigd in het centrumhart van Gemert. Wie nu al meer wil weten, kan een mailtje sturen naar info@lekkerbijzonder.nl.


Einde persbericht

----------------------

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met, (onderstaande contactgegevens niet vermelden in het persbericht):
Ilse Nagtzaam
06 - 22 96 85 62


SDS posteractie