donderdag 23 mei 2013

London Bye Ta Ta

Wat een geweldige 2 dagen in Londen! 1 en 2 mei jl. zijn we afgereisd. Ik had mijn nicht uitgenodigd mee te gaan, voor haar 18e verjaardag, dat wilde ze supergraag.

We zaten in een hotel, vlakbij Hyde Park, we hebben fantastisch weer gehad, alleen maar zon! Dat was de vorige keren wel anders, in mijn beleving regende het altijd in Londen.

Eerst naar DavidBowieIs geweest in Victoria and Albert Museum. Wat een met veel liefde gemaakte tentoonstelling. David wordt echt geëerd. Fantastisch, alle pakken staan er tentoongesteld, heel veel teksten en tekeningen mag je bekijken en zelfs maquettes van podia zijn te bewonderen. Ook is er veel beeldmateriaal te zien. Je loopt als het ware door zijn carrière.
Ik vond het Berlijn-gedeelte er ook uitspringen, alles mooi grafisch in zw/w en met films op de achtergrond. Maar waar ik tranen van in mijn ogen kreeg was de laatste ruimte waar er hele grote schermen staan waar o.a. Rock and Roll Suicide te zien is, je weet wel in Hammersmith Odeon. Achter de schermen staan ook pakken tentoongesteld en die lichten tijdens de projectie op. De schermen zijn immens groot en het is werkelijk fantastisch mee te maken om Ziggy zo te zien en horen. Het voelde ook een beetje als thuiskomen, ik ken al Davids muziek en ik ben er zo mee verweven. Dit bezoek aan V&A was het alleen al waard naar Londen te gaan. 

(als je hier een leegte ziet, klik dan op de link) de link







Maar... we zijn daarna naar The O2 Arena gegaan, fijn reizen met The Underground, ideaal! Wow, wat een mooi plein bij het Olympisch Stadion en het bruiste er van het leven. Naar de British Music Experience geweest in een deel van het stadion, ook weer veel pakken gezien en zelfs gedanst in onze eigen video en gitaren geprobeerd. Een mooie interactieve tentoonstelling. Daarna heerlijk gegeten bij een Mexicaan op het terrein bij The O2 waar vooral jongelui er helemaal dressed up bijliepen om naar een concert van Beyoncé te gaan! We keken onze ogen uit, the London Look is a pretty one. 
Daarna toen het schemerde ff naar The London Bridge geweest en het prachtige uitzicht bewonderd en foto's gemaakt. De volgende dag even in Hyde Park rondgelopen en naar Oxford Street geweest, wow wat een winkelstraat! Een mooie outfit gescoord in Top Shop en naar de winkel Liberty geweest, een prachtig oud pand! Er hingen twee taxi's in de lucht en er was kleding van allerlei beroemde designers. We moeten nog es een keer terug. Bij Starbucks koffie gehaald, lekker.. Toen naar The Big Ben en ineens zaten we in een stroom toeristen, natuurlijk foto's gemaakt maar daarna in de tuin bij St James hospital onze lunch in de zon (!) opgegeten. Heerlijk. Toen nog naar Madame Tussauds geweest waar we met verschillende sterren op de foto zijn geweest, net echt... Daarna bagage opgehaald en hup terug de trein in naar het vliegveld. Het waren twee fantastische dagen. London Bye Ta Ta Strange Young Town...



tekst Lady Stardust
  

  



Geen opmerkingen:

Een reactie posten